ALAN DEĞİŞİKLİĞİNİ GÖRÜŞTÜK

   

Birtakım eğitim sorunları üzerine Genel Başkanımız Nihat AYDIN Milli Eğitim Bakanlığını ziyaret ederek yetkililerle görüştü.Özellikle Alan Değişikliği üzerine Öğretmen Atama Dairesi Başkanı Sayın Bekir ERDOĞAN ile görüş alış-verişinde bulunarak kendisinden konuyla ilgili bilgi aldı. Sayın ERDOĞAN kısmi de olsa esas alan ve diplomaya dayalı alan değişikliğinin her ilden belirlenecek kontenjana göre bakanlığın planlama yaptığını,uygun bir zamanda açıklanacağını belirtti.Alan Değişikliği ile ilgili olarak Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ile Müsteşarlık Makamına hitaben sendikamız görüşlerini içeren yazıyı verdi.Daha sonra ise sendikamızın Danıştay nezdinde olan dava süreçleri ile ilgili olarak bilgiler edindi.

https://www.facebook.com/Egitim.Soz.Sen/



MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI


    Müsteşarlık Makamına


                                                                                                     


          Bilindiği üzere;Eğitim ve Bilim Çalışanlarının Sözü Sendikası EĞİTİM SÖZ-SEN‘in 2012 yılında açmış olduğu Alan Değişikliği davasında yan alandan alan değişikliği yapan öğretmenlerimize Danıştay Kısmi YD vermişti.Bunun yanında belli kredi tamamlayanlara yada tamamlayacak olanlara geçtikleri alanlarda kalma,kalmak istemeyen pişman olanlara yada belgesiz olanlara da kendi esas alanlarına geçme olanağı verilmişti.2012 yılında alan değişikliğinde yapılan yan alan geçişleri ile belli sertifika kredi saatini tamamlamayanların ve belgesiz geçişlerin hatalı olduğu ,daha sonra birçok sıkıntılar meydana getirdiği bakanlığımız yetkililerince de görüşmelerimizde dile getirilmişti.


Son günlerde 3 yıldır ‘’Alan Değişikliği’’ yapılmadığı ve gerçekte esas alan yada diplomaya dayalı alan değişikliklerinin yapılmasını bekleyen öğretmenlerimizin mağdur edildiği belirtilmektedir.Sendikamıza da bu konuda binlerce mail ve talep gelmekte,haklı olarak mağdur öğretmenlerimiz bakanlığımıza bir eğitim sendikası olarak durumu iletmemizi istemektedirler.


2012 Alan Değişiklikleri şu mağduriyetleri doğurmuştur;


1-Yan alan adı altında başka alanlara geçiş imkanı sunmuş böylelikle esas yani kendi branşında olan birçok öğretmenimizi kendi okulunda norm fazlalığına düşürmüştür.


2-Bazı alanlara belgesiz geçiş imkanı tanımıştır.(Zihin Engelliler ile Teknoloji Tasarım öğretmenliği)Daha sonra 540 saat kredi alma şartı mahkemece  konmuştur.


3-Esas alan değişikliği bekleyen öğretmenler kendi alanlarına geçememişlerdir.


4-On binlerce sınıf öğretmeni 4+4+4 ile norm fazlası olmuş böylelikle zorunlu olarak alan değişikliği yapmak zorunda kalmışlardır.


5-Binlerce öğretmenimiz geçmek zorunda kaldıkları yada geçtikleri alanlara adapte olamamışlar birçoğu mutsuz ve psikolojik sorunlar yaşamıştır.


6-Alan değişikliği davasına birçok öğretmenimiz müdahil olmak zorunda kalmıştır.


7-Yan alan değişiklikleri ile başka alana geçen öğretmenlerimiz önceki alanlarındaki hizmet puanı ile diğer geçtikleri alandaki zümrelerini mağdur etmişlerdir.


8-Kısmi YD ile alanlarına geçmeyenler,bugün kendi alanlarına geçmek istemekte,pişman olduklarını belirtmektedirler.


      Sonuç olarak; 2012 yılında yapılan alan değişikliği ile sorunlar oluştuğunu gören bakanlığımız bugün sorunsuz ve planlı bir alan değişikliğini kendi esas alanlarına diplomaya dayalı olarak geçmek isteyen öğretmenlerimize yönelik geçişler yapmak için gerekli uygun koşulların oluşmasını beklediklerini düşünmekteyiz.Bu nedenle bakanlığımızın eğitim sorunları oluşmaması adına zamanlamaya ,planlamaya göre ve haklı talepler doğrultusunda işlem tesis edeceğini biliyoruz.


        Diplomaya dayalı esas alan değişikliklerinin TTK geçiş cetvellerine göre yapılması, eğitim camiamız adına olumlu ,nitelikli  ve mağdur eğitimcilerimizin de hakkını iade etme yönünde olması arz ve temennimizdir.Bu konuda işlem yapılıp yapılmayacağını tüm kamuoyu beklemektedir.


       Gereğini bilgilerinize sunar,konu hakkında tarafımıza bilgilendirme yapılmasını  talep ederiz.


 


                                                                                                                                                                                                              


                                                                                                                                            Nihat AYDIN


                                                                                                                                            Genel Başkan                                            


 


 



Eklenme Tarihi: 26-03-2017