CUMHURİYETİMİZİN 92.YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

   
      29 Ekim 1923'de Anadolu hakları birlikte yaşamak ve bu ülkeyi hukuk devleti olarak Cumhuriyet iradesinde yönetmek için M.Kemal ATATÜRK liderliğinde TBMM'de yönetim biçimini ilan etti.
     Cumhuriyet iradesi halkın Atatürk'e verdiği güvenin ve beklentilerin sarsılmaz gücüydü.Yüzyıllar boyu süren aile hükümdarlığına son veriliş idi.Halkın kendini temsil edemediği bir yönetim biçiminin yıkılıp, seçme ve seçilme hakkının oluşmasıydı.Cumhuriyet kavramının özümsenmesi bu günlerde daha da değerli olmalı.
      Padişahlığa karşı verilen mücadele değildi sadece Cumhuriyet olgusunu ortaya çıkartan..Cumhuriyet olgusu Atatürk'ün Türkiye halklarının yüzyıllar boyu çektiği çilekeş durumuna dur deyişin olgunlaşmasıydı.Bir yandan emperyalist güçlerin istilası altında paylaşım planları olurken,ülkenin yeni bir yönetim biçimine yokluklar içerisinde geçmesi,yüz binlerce şehit verilip Anadolu topraklarının dünyanın en   güzel bileşkesinde konumlanmasındaki duruşun korunma mücadelesinin ne denli büyük bir değer taşıdığını kimse küçümseyemez.Bu nedenledir ki emperyalistler ülkemizi ellerine geçirip, Osmanlının gerileme dönemindeki bu güçsüzlüğünden de yararlanma düşüncesini stratejik olarak  her türlü fitneyle uygulamayı fırsat bildiler.
    Çanakkale'nin ''GEÇİLMEZ'olmasındaki en büyük değer;vatanı birlik,kardeşlik ve beraberlik içerisinde farklı inançlarda olsalar da bu ülke bütünlüğü için savaşan kahramanların bizlere bıraktığı en büyük armağanıdır.
       İşte Türkiye Cumhuriyeti bu bütünlüğün sarsılmaz gücüdür.Bu gücü tüm vatanın dört bir köşesine gerçek manada huzurlu ve güvenli bir barışın eseri haline getirmek ancak Atatürk'ün 'YURTTA BARIŞ,DÜNYADA BARIŞ' sözüyle hayata geçirmek olacaktır.
   29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın  gerçek özünün yitirilmeye çalışıldığı günlerden geçiyoruz.Biliyoruz ki eğitimcilerin en büyük görevinin Cumhuriyetin asıl manasında ki gücüne ulaşması için göstereceği mücadeleyle, ülkemizin geleceğine dair vereceği aydın fikirli bireyleri yetiştirme çabası olacaktır. 
    Bu manada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun...

                                                                                                                                     Nihat AYDIN
                                                                                                                                   Genel Başkan

Eklenme Tarihi: 29-10-2015