ANASAYFA >> TÜZÜĞÜMÜZ DEVAMI-3

Emekliye ayrılanların sendika şubesi, sendika veya konfederasyon organlarındaki görevleri seçildikleri dönemin sonuna kadar devam eder.

Üyeliğin devamı ve askıya alınması hallerinde 2821 sayılı sendikalar Kanununun  24 üncü maddesinde yer alan hükümler uygulanır.

 

 Üyelikten Çıkarılma

Madde 10-  Üyelerin sendika üyeliğinden çıkarılmasına aşağıdaki  hususlar dikkate alınarak disiplin kurulunun raporu doğrultusunda MGK tarafından karar verilir. Genel Kurul toplantısına kadar MYK üyelerinin oy çokluğu ile geçici olarak çıkarma kararı verilebilir.

Üyelikten çıkarılmada şu hususlar dikkate alınır.

a) Sendikanın tüzük hükümlerine, genel kurul  ve yönetim kurulu kararlarına ve yönetmeliklerine uymamak,

b) Üyeliğe engel bir göreve ya da statüye geçtiği halde üyelikten çekilmemek,

c) Sendikanın amacıyla bağdaşmayan eylem ve etkinliklerde bulunmak,

d) Üyeler arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı bozucu söz veya beyanlarda bulunmak,

e)  Sendikanın parasını ve malını zimmetine geçirmek veya sendikayı maddi zarara uğratmak,

 f)Sendika yönetim kurulunun haberi olmaksızın;sendikayı zor duruma düşürebilecek izinsiz beyanlarda ve kamuoyuna demeçlerde  bulunmak

g) Sendika yönetici ve üyeleri; herhangi bir siyasi partinin ,örgütün, grubun sözcülüğünü ve propagandasını yapamaz,

Çıkarma kararı, çıkarılana ve işverene yazı ile bildirilir. Çıkarma kararına karşı üye, bildirim tarihinden  itibaren on beş gün içinde görevli iş mahkemesine itiraz edebilir. Mahkeme iki ay içinde kesin karar verir. Üyelik, çıkarılma kararı kesinleşinceye kadar sürer.

Üyelikten çıkarılma kararı, çıkarılana, ilgilinin kurumuna ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bildirilir. Çıkarılma kararına karşı üye, bildirim tarihinden itibaren on beş gün içerisinde görevli mahkemeye itiraz edebilir. İtirazın mahkemece kabul edilmesi halinde, üyelikten çıkarılma kararı mahkemece sonuçlanıncaya kadar devam eder.

 

Üyeliğin Sona Ermesi

Madde 11- Çekilme, göreve son verilmesi veya diğer nedenlerle kamu görevinden ayrılanlar, farklı bir hizmet koluna giren kurumlara atananlar ile 4688 sayılı yasanın 15inci madde kapsamındaki bir göreve atananlardan sendika üyesi olanların üyelikleri ile varsa sendika şubesi, sendika veya konfederasyon organlarındaki görevleri de sona erer.

Emekliye ayrılanların sendika şubesi, sendika veya konfederasyon organlarındaki görevleri, seçildikleri dönemin sonuna kadar devam eder.

 

Üyeliğin Devamı ve Askıya Alınması

Madde 12- Aşağıda belirtilen gerekçeler nedeniyle üyeliğinin askıya alınması halinde üyelikten dolayı kazanılan haklar, askı süresince kullanılamaz. Askı süresi sonunda yeniden üyelik müracaatı gerekmez, ilk üyelik formu geçerlidir. Üyeliğe mani hallerin kalkması durumunda üyelikten doğan haklar kazanılmış sayılır.

a)Askere alınan üyenin üyeliği, askerlik hizmeti sona erinceye kadar askıda kalır.

b)Sendika üyesinin geçici olarak kamu görevinden mahrum bırakılması  halinde üyeliği askıya alınır.

c) Sendika üyesinin hizmet kolu içinde kalmak kaydıyla başka bir kuruma atanması halinde üyeliği devam eder.

d)Kurumundan aylıksız izin alanların sendika üyeliği, üyelik aidatını düzenli ödemesi halinde geçerlidir, aksi takdirde üyeliği askıya alınır. Aylıksız izin bitiminde üyeliği devam eder.

e) Sendika üyesi iken, 4688 sayılı kanunun 15inci madde kapsamındaki bir görev veya pozisyona görevlendirilenlerin üyelikleri, bu göreve asaleten atamaları yapılıncaya kadar askıya alınır.

f) Mahalli ve genel seçimlerde aday olanların, sendika ve konfederasyon organlarındaki görevleri adaylık süresince askıda kalır. Seçilmeleri halinde görevleri son bulur.

g)Aynı hizmet kolundaki kurumlar arasında naklen atananların üyelikleri devam eder.



ANA MENU

DUYURULAR

EĞITIM ŞEHITLERIMIZ

YAZARLARIMIZ

ZIYARETÇI SAYACI

Aktif Ziyaretçi 14
Dün Tekil 187
Bugün Tekil 197
Toplam Tekil 1062531

SPONSORLARIMIZ