24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

   

DÜNYADA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Pek çok ülkede 1994 senesinden beri UNESCO’nun da önerisi ile 5 Ekim tarihinde kutlanan Öğretmenler Günü, Türkiye’de 24 Kasım tarihinde kutlanır.

Kasım ayının en özel günlerinden biri olan Öğretmenler Günü, bu mesleğe hayatlarını adayan, öğrencilerini evlatları gibi gören bütün öğretmenlere teşekkür edilen, minnet duyulan gündür ve farklı ülkeler, bu özel gün için kendilerince anlamlı olan başka tarihleri uygun görmüşlerdir. Bugün dünyada Öğretmenler Günü olarak kutlanan en az 10 ayrı tarih vardır. Öğretmenler Günü bazı ülkeler için resmi tatil olarak kabul edilmiştir ancak ülkemizde resmi tatil kapsamında değildir. Bu anlamlı günde okullarda törenler ve çeşitli kutlamalar yapılır.

Türkiye'de Ne Zaman Kutlanmaya Başlandı?

Türkiye’de Öğretmenler Günü kutlanmaya başlanması UNESCO’nun önerisinden daha önceye dayanır. Bu sebeple onların önerdiği tarihten daha farklı bir tarih kabul edilmesi son derece normaldir. Öğretmenlerin haklarını ve yükümlülüklerine kapsamlı şekilde yer veren Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı’nın yıldönümü olan 5 Ekim tarihini öneren UNESCO’dan tam 13 sene önce Türkiye’de Öğretmenler Günü kutlanıyordu.

Atatürk’ün doğumunun 100. yılı olan 1981 senesinde Türkiye’de ilk kez kutlanan Öğretmenler Günü için bu tarihin belirlenmesinin sebebi de Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği görevini kabul ettiği tarihin 24 Kasım 1928 oluşudur.

Öğretmenler Günü Niçin Kutlanır?

Öğretmenlik sadece önceden belirlenen müfredatın öğrencilere anlatılması demek değildir. Öğretmenlik hem eğitimi hem de öğretimi kapsar. Bundan dolayıdır ki okulların ders çizelgeleri “Eğitim ve Öğretim Yılı” için belirlenir.

Öğretmenlik mesleğini seçenler bu görevin zorluğunun ve öneminin farkındadır. Öğretmen olmanın aynı zamanda anne ve baba olmak demek olduğunu, öğrencilerinin derlerini dert edinip mutluluklarına sevinmenin bu mesleğin bir gereği olduğunu bilirler. Bu asla zorlama değildir, içten gelir. Çünkü şefkat öğretmenliğin doğasında vardır. Bizlere hayatımızın her alanında rehber olan, ışık tutan öğretmenlerimizin kıymetini yılın her günü bilmemiz gerekir.

Öğretmenlerimize ne kadar kıymet verdiğimizi göstermenin bir yolu olarak da yılın en azından bir gününü onlara adarız. Onları mutlu edecek sürprizler yapar, ne kadar sevdiğimizi dile getiririz.

-ÖĞRETMENLER HERDAİM BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK'ÜN İZİNDEDİR.

-ÖĞRETMENLER HERDAİM BİLİMİN VE TEKNOLOJİNİN YANINDADIR.

-ÖĞRETMENLER HERDAİM GELECEĞİN AYDINLIĞIDIR.

-ÖĞRETMENLER HERDAİM CAHİLLİĞİN BAŞ DÜŞMANIDIR.

-ÖĞRETMENLER HERDAİM YENİLİKÇİDİR.

-ÖĞRETMENLER HERDAİM FEDAKARDIR.

-ÖĞRETMENLER HERDAİM ÜLKESİNİN KALKINMASI İÇİN ÇIRPINAN ,BİREY YETİŞTİREN KAHRAMANLARDIR.

-ÖĞRETMENLER YERİ GELDİ BİR ANNE-BİR BABADIR.

-ÖĞRETMENLER YERİ GELDİ VATAN SAVUNMASININ EN BAŞINDADIR.

-ÖĞRETMENLER İÇİN NE DESEK ,NE SÖYLESEK BU SAYFALARA SIĞMAYACAK KADAR DERİNDİR.

....BU NEDENLEDİR Kİ ÖĞRETMENLERİN HAKKI  HİÇBİR ZAMAN ÖDENEMEZ!

ÜLKEMİZDE DE DİĞER ÜLKELERDE OLDUĞU GİBİ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜN 1 GÜN TATİL OLMASININ MANEVİ DEĞERİ BÜYÜK OLACAKTIR!

HEM MADDİ HEM MANEVİ OLARAKTA SAYGINLIĞININ ESKİ YILLARDA Kİ ARTTIRILMASI İÇİN ÖZLÜK HAKLARINDA İYİLEŞTİRMELER YAPILMALI VE ŞUAN ORTALAMA 4.500 TL OLAN MAAŞLARININ EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI DÜZEYİNDE OLDUĞU AÇIKÇA GÖRÜLDÜĞÜNDEN ÖĞRETMENLERİMİZİN MAAŞLARININ TABAN AYLIKLARINDA DÜZENLEMELER YAPILIP ACİLEN ELE ALINMALI VE REFAH DÜZEYİNE ÇIKARTILMALIDIR.

Eklenme Tarihi: 23-11-2020