KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

   

KURBAN BAYRAMINIZ   KUTLU  OLSUN

Kurban, insanın Allah'a yaklaşmasına ve O'nun rızasını kazanmasına vesile olan bir ibadettir. "Kurban"kelimesinde bu mana vardır. İnsan kurban kesmekle İbrahim (a.s.) gibi Allah'a ve O'nun emirlerine bağlılığını, gerekirse O'nun rızasını kazanmak için her fedakârlığa katlanacağını göstermiş olur.

Kurban, İslâm'daki sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın bir başka örneğidir. Her gün dünyada sayısız hayvan kesilir ve bundan çoğunlukla varlıklı kimseler yararlanır. Hâlbuki kurban bayramında kesilen kurbanlardan daha çok yoksullar ve hayır kurumları istifade etmelidir.

Bayramları bayram yapan, birlik olmanın, dayanışmanın kutlanmasıdır.  Milletimizin  köklerinde var olan ve İslam’ın ruhuyla bütünleşen insani değerler bayramlarda en coşkulu şekliyle yaşanmalı. Millet olarak kardeşliğimiz, ortak gelecek idealimiz, bizi biz yapan değerlerimiz hatırlanmalı ve onlara sahip çıkılmalı.

Temennimiz milletimizin refah seviyesinin yükseldiği, birlik beraberliğimizin pekiştiği bir Türkiye; felaketlerin, savaşların, açlığın, zulmün ve sefaletin son bulduğu bir dünya görmektir.

Bu  bayram vesile  ile  yer  yüzünde  akan tüm  insan kanlarının  durması  temennisiyle  Herkesin  kurban  bayramını  kutlarız…

EĞİTİM-SÖZ-SEN

Eklenme Tarihi: 01-01-2015